Erasmus+ program Franciaországban

Október 11. és 13. között egy nemzetközi partnertalálkozón vettünk részt a „Seeds without borders” - forests as European natural heritage című Erasmus+ projektünk következő állomásaként.

Erasmus+ Ambérieu en Bugey

Hétfőn indultunk útnak. Hosszú volt az út, de a repülő kényelmes volt. Lyonból egy kisvárosba utaztunk, amit Ambérieu en Bugey-nak hívtak. Ott francia diákok és tanárok üdvözöltek minket. Esténként francia családoknál aludtunk. Nagyon kedvesek voltak, tökéletes ellátásban részesültünk. Az iskolába minden reggel busszal mentünk..

A második nap tettünk egy sétát a városban és köszöntött minket a polgármester a városházán. A város kicsi és barátságos, az iskola pedig nagyon tetszett nekünk. Amikor megérkeztünk az iskolához, fogadtak minket és körbevezettek minket az ottani diákok, eközben meséltünk egymásnak az iskoláinkról, a napok és tanórák menetéről. Ebédet az iskola menzáján ettünk, minden nagyon finom volt. Utána bemutattuk a prezentációinkat, melyek az erdeinkben megtalálható invazív fajokról, azok előnyeiről és hátrányairól szóltak, nagyon érdekes volt megfigyelni az egyes országokban a hasonlóságokat és a különbségeket. Bemutattuk azt a preztentációt is, amelyben összegeztük a projekt során eddig végzett tevékenységeinket is. Délután egy csapatépítő játékban vettünk részt, ahol mindenki más országokból érkezett diákokkal volt egy csapatban. Ez egy érdekes tapasztalat volt mindenkinek. .

Erasmus+ Ambérieu en Bugey

Szerdán először egy biogazdaságra látogattunk el, utána pedig egy madárparkba és egy Pérouges nevű, ódon középkori városba utaztunk, mindkettő csodálatos volt. A szakmai programok után bowlingozni mentünk a vendéglátóinkkal és az ő osztálytársaikkal.

Csütörtökön és pénteken Lyonba utaztunk, városnézésen vettünk részt. Megnéztük a bazilikát és egy római kori színházat, és sétáltunk egyet Lyon történelmi belvárosában. A program része volt, hogy egy autentikus francia menüt kínáló étteremben ebédeltünk, ez érdekes és szokatlan is volt számunkra. Tetszett nekünk a város, tele volt gyönyörű régi épületekkel. Ebéd után szuveníreket vásároltunk.

Péntek reggel elhagytuk a várost ahol az iskola volt, de még volt időnk estig, ezért a napot Lyonban töltöttük.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, a projekt fő témájában új ismereteket szereztünk és az angol nyelvtudásunknak is nagyon hasznos volt az út. Örülünk, hogy részt vehettünk a programban és megismerhettünk más európai kultúrákat.